Offererstatning – hvad nu?

Det var en ulykke. Det mener jeg bestemt, at det var. Jeg gled med bilen på isen og kørte op bagi bilen foran. Det var en tidlig morgen, og den første frost havde sat ind. Jeg lagde simpelthen ikke mærke til, at der var et islag på vejen. Min bil er stor, og jeg sørger for at skifte til vinterdæk hvert efterår. Så jeg var helt sikker på, at alt var, som det skulle være. Men det var det så ikke. Derfor er jeg nu blevet kaldt i retten af en advokat i Odense, som kræver, at jeg betaler offererstatning til ham, der kørte bilen foran mig.

Hjælp fra advokat

Det, synes jeg, er overdrevet. Jeg har jo ikke været voldelig overfor manden. Ok, jeg nåede ikke at geare ned i tide, og derfor kørte jeg ind i ham. Men han kom faktisk ikke til skade. Hans bil fik en skramme. Det gjorde min også. Men ligefrem offererstatning, det synes, jeg er groft. Derfor har jeg været nødt til at finde en god advokat i Horsens, hvor jeg bor, som kan hjælpe mig, så kravet kan blive nedsat eventuelt helt afslået.

Advokaten, jeg er i kontakt med, har spurgt ind til, om jeg ved, om manden, der førte bilen, har fået mén, eller har været indlagt i lang tid. Jeg aner det ikke. Manden steg ud af bilen ligesom jeg, og vi udvekslede telefonnr. og den slags. Men jeg har ikke hørt fra ham. Jeg lovede ham, at jeg nok skulle få mit forsikringsselskab til at dække hans udgift til reparation af bilens skramme. Jeg tog et fotografi af hans bil og af ham, hvor han viser, hvor stor en skramme det er.
Det skete for knapt 6 måneder siden. Men jeg har ikke hørt noget som helst fra ham. Han virkede helt ok, da han satte sig ind i bilen og kørte videre efter udvekslingen af kontaktoplysninger. Og jeg var lettet.
Men nu, så står jeg her og har brug for hjælp. Lige inden sommeren begynder. Det er ikke godt. Jeg er meget på farten i løbet af sommeren. Som repræsentant for et stort mejeri, har jeg travlt med at køre rundt til kunderne for at høre, om de er tilfredse med de nye is, vi lige har sat på markedet. Vi gør meget ud af opfølgning på nye produkter, så det er vigtigt, at jeg kan besøge dem.

En dygtig hjælp i Horsens

Men heldigvis, så kan advokaterne i Horsens deres job. De mener ikke, at der er belæg for at tale om offererstatning. Der kan blive tale om erstatning for svie og smerte, hvis manden fx fik et piskesmæld. Men offererstatning, nej det mener, de er udelukket. De er nu i kontakt med advokaten i Odense, som har fremlagt sagen. De har fortalt mig, at de kender ham, og at han har en tendens til at overdrive. De mener, det er en taktik, han ofte bruger, så hans kunder er tilfredse. De vil tale med ham om sagen og eventuelt søge at finde et kompromis, så jeg ikke skal betale urimeligt meget, og hans kunde bliver tilfreds.