Bordplader

Oprindeligt er jeg uddannet som tømrer, men mit nuværende arbejde, som jeg har haft i snart 15 år, har ikke ret meget med tømrerarbejde at gøre, selv om det selvfølgelig har meget med byggebranchen at gøre.

Men for cirka 14 år siden røg jeg ud i en ledighedsperiode, og så søgte jeg arbejde i en virksomhed, der forarbejder forskellige stenmaterialer til bordplader og andet. Jeg havde regnet med, at det blev et kortvarigt job, men jeg befandt mig godt og kunne godt lide at skære og skibe i for eksempel store plader af granit for at omdanne dem til typisk en køkkenbordsplade, som vi producerer efter mål.

Så det endte med, at jeg blev i virksomheden, og i dag er jeg den daglige leder af værkstedet, hvor vi tilpasser stenpladerne til de emner, som håndværksfirmaer har bestilt. I de senere år er det i mange tilfælde plader af komposit, vi arbejder med, fordi dette støbte materiale er blevet mere og mere populært i byggebranchen på grund af dets egenskaber med hensyn til holdbarhed og lavere vægt end for eksempel tilsvarende plader af granit. Se mere om komposit her.

I vores virksomhed arbejder vi også meget med at skære materialer ud til plader eller klinker til vægbeklædning. Og vi kan tillade os at prale med, at vi er den suverænt største forhandler af ægte, italiensk marmor i København.

For nylig har vi haft en stor leverancer til et hotelbyggeri, hvor arkitekten ønskede marmorklinker i en helt bestemt størrelse til at beklæde væggene i badeværelserne til alle luksushotellets værelser.