Efterskoleophold giver udvikling

Udviklingen et barn oplever under en efterskole er ikke til at tage fejl af. Et helt år uden forældre med masser af ansvar for sig selv, med nye venner og vaner og forhåbentligt også interesser, der varer for resten af livet, kan ikke andet end at modne et barn i en helt ekstrem grad.

På efterskolen får barnet typisk en eller flere værelseskammerater. Herefter er det børnenes eget ansvar at holde rent på værelset, hvilket ikke bliver nemmere af at være flere personer sammen. Lige pludseligt er man ikke kun ansvarlig over for sig selv, men det går også ud over andre, hvis ikke man holder det rent og lækkert på værelset. Det er nødvendigt at tage ansvar for oprydningen.

På “blokken”, hvor børnene holder samlet i værelserne, er der typisk også et ugentligt toilettjek. Dernæst bliver tøjet på en efterskole ikke vasket af sig selv – det skal børnene også selv sørge for at ordne, da de ellers simpelthen ikke har rent tøj.

På mange efterskoler er det også normalt at børnene hjælper til med at lave mad på skift og andre tiltag, der alle er til for blandt andet at modne børnene og gøre dem klar til resten af livet.

Og det fantastiske er, at når de 9 måneder på en efterskole er ovre og ens venner ikke længere er omkring en, men venner på ens telefonbog og Facebook, er man ikke længere et barn, men en voksen klar til at tage fat på resten af livets udfordringer!