Hvad skal en iværksætter i Silkeborg bruge

Danske Bank havde for et par år siden et slogan, der lød: Gør det, du er bedst til – Det gør vi. Det slogan var der faktisk en stor mængde sandhed i. Man kan, heller ikke som ny iværksætter i Silkeborg, klare det hele selv, og det kan derfor betale sig at få hjælp til især to områder: IT-supporten samt bogføringen.

Mange iværksættere er notorisk dårlige til begge områder. Iværksætteren er kendetegnet ved at have lysten til at give den en ordentlig skalle, til at ville arbejde i umenneskelige timer og til at specialisere sig indenfor ét emne. Men er dette emne ikke lige enten henholdsvis IT eller bogføring, kan det ingenlunde anbefales at ordne disse emner selv. Både IT og bogføring er nemlig kendetegnet ved at være meget komplekst at sætte sig ind i, og tiden der skal bruges på dette kan bruges bedre på at udvikle ens kerneforretning. At brugen tiden på det, man er bedst til, med andre ord.

Website uanset produkttype

IT-support handler for iværksætteren i Silkeborg om flere ting. Den mest oplagte er naturligvis hjælp til at skabe et website. I vores moderne og digitale tidsalder er det svært at nå særlig langt uden et website, uanset om ens produkt har noget som helst at gøre med internettet eller ej. Derudover kan man få hjælp til at sikre ens mailindbakke med backup og mod spam, og ved hjælp af tjenester som Hosted Exchange fra Microsoft er det muligt at tilgå ens dokumenter fra forskellige enheder (mobiltelefoner, bærbare computere, tablets) overalt i landet med en internetforbindelse.
Overlad IT-driften til professionelle. Har du ikke prøvet at slås med en nedbrudt server, et dårligt kodet website eller et dødt mailprogram skal du for guds skyld heller ikke friste skæbnen!

Husk altid revision og bogføring

I forhold til regnskab, bogføring og økonomi er der kun endnu mere grund til for iværksætteren i Silkeborg at alliere sig med professionelle. Der er intet, der kan ødelægge gå-på-modet for iværksætteren som en efterregning fra SKAT eller at skulle bruge 40 timer på at forklare samme, hvad man har lavet i sidste regnskabsår. Det kan sjældent betale sig at lave bogføringen selv – og stifter du i stedet for en enkeltmandsvirksomhed eller et interessantskab et reelt selskab såsom et ApS (anpartsselskab), er der revisorpligt alligevel. Forebyg problemer med regnskabet og SKAT ved at lade en revisor tage sig af alt dette fra starten af.

I praksis fungerer revisionen og bogføringen hele ved, at du hver måned sender en kuvert med et kontoudtog og samtlige bilag for din virksomhed til din revisor. Denne sørger herefter for at få bogført det hele efter reglerne, og din revisor skal nok hjælpe dig med udformning af en årsrapport samt selvangivelse, når året er omme, samt minde dig om betaling af moms, når det er tid til dette.

Mængden af tid du kan spare som Silkeborg-baseret iværksætter ved at finde et IT-supportfirma i Silkeborg og revisorhjælp i ditto er enorm. Tid, du kan bruge direkte på at forbedre din kerneforretning og derved blive en endnu bedre og mere succesfuld iværksætter.

Det kan simpelthen ikke betale sig at lade være.