Låsesmed Frederiksberg

En låsesmed på cykel

Som cykelmand er det jo altid lækkert at se, når ens cykler får en revival så at sige – og da jeg i sidste måned var en tur i København, så jeg noget, jeg egentlig troede hørte en svunden tid til. En håndværker, der driver sin forretning med sin cykel! Det er desværre mange år siden, gadebilledet i byerne var præget af det. Men i det mindste er der da én, der har genfundet de gamle dyder – nemlig en låsesmed i København der er hurtig!

Cyklen er fremtiden i byerne

At københavnerne bruger cykler, er jo nærmest en verdenskendt ting – men til forskel fra gamle dage, hvor skomagere flikkere, skorstensfejere, skærslibere og andet godtfolk kørte rundt i byen og tilbød deres ydelser til københavnerne – er der i dag nærmest ingen kommerciel cykeltrafik tilbage. Der er da nogle cykelbude – bevares. Men resten kører rundt i biler, der ofte er store, osende og forurenende. Og håndværkerne? Nå ja – de bærer præg af for mange stop hos 7Eleven efter basser og for mange timer bag rattet 🙂

Det var på Frederiksberg – det var i maj

Ja – det var faktisk i maj, jeg gik på gaden på Frederiksberg. Og der kom denne unge mand cyklende på en tydeligt specialbygget cykel med et fint skilt på:

Låsesmed Frederiksberg

Billedet er så godt nok fra Nørrebro, men det ødelægger jo ikke historien. Jeg var simpelthen nødt til at standse ham og spørge, om han havde tid til en kort snak med en gammel cykelmand som mig. Og det havde han da!

Han var morderligt rar, og han fortalte, at han havde vældig godt gang i forretningen. På sin cykel kører han hele den indre by tynd og servicerer københavnere med det en låsesmed nu gør i. Det er alt fra udskiftning af dørlåse over omkodning til oplukning af døre – og i øvrigt en masse rådgivning om tyverisikring. Det er jo desværre et stigende problem i København og i øvrigt i hele landet.

Det var en god snak, vi fik – og jeg blev sgu helt glad indeni over, at nogen har været modige nok til at genoptage en på alle måder bæredygtig drift. Den slags kunne vi godt bruge mange flere af!

Hvis du er i København – altså på Nørrebro, Østerbro, Vesterbro eller Frederiksberg – eller såmænd også på Amager, synes jeg, du skal tage kontakt til den låsesmed, hvis du får behov for de services, for det er altså et initiativ, der er værd at støtte!

Den Cyklende Låsesmed

Nansensgade 48

1366 København K

Tlf: 22596013