Bretagne i Frankrig

Frankofil bilferie

Påsken står for døren. Der er få uger til, at den er her. I har faktisk overvejet, om I skulle smutte en lille tur til Frankrig. Bare sådan en lille, bitte bilferie i Frankrig. 5 dage. I har en stor og stærk bil, og I er begge to gode chauffører. I kunne godt nå til Bretagne i løbet af et døgn. Tanken om at leje sig ind på et beskedent, lille sted i Bretagne og bare bruge nogle dage, der – ude ved kysten – på at gå ture og nyde den barske natur er fristende. Alligevel vælger I ikke at gøre det. Det er for impulsivt. Det kunne være sjovt. Jo da.

Planlæg en bilferie

Men er det i virkeligheden ikke bedre at planlægge en bilferie i Frankrig og, så bruge mere tid på at udforske dette spændende land. Frankrig er jo et kæmpestort land – sådan efter europæiske forhold at måle. Det spænder lige fra Nordatlanten til Middelhavet. Der er meget at udforske. Og det kan man bestemt ikke nå på bare 5 dage – eller 5 uger.

Jeg ville mene, at det ville være meget bedre at udforske Frankrig i små etaper. En bilferie i Frankrig kan give en god introduktion til landet. Og sproget. Det er jo et sprog, som ikke er helt fremmed for de fleste af os. Men det er også et sprog, som de fleste af os ikke føler os helt sikre med.

Introduktion til Frankrig

Så en stille og rolig introduktion til Frankrig kunne foregå, ved at vi bruger nogle uger på en camping i Frankrig se her. Det er jo slet ikke umuligt, at vi kan køre til Sydfrankrig og bruge 3 uger dernede. Fx i Provence. Se de provencalske alper. Opleve rivieraen. Eventuelt køre en tur ind til nogle af de der highend steder, som alle taler om. Vi behøver jo ikke at spendere ligesom de rige kan. Vi har, da lov til at besøge det lokale marked og købe et brød og et stykke lækker ost der, ikke? Små oplevelser, som vil lære os meget om de lokale mennesker og deres hverdagsliv. Små oplevelser, der vil give os mod på at komme tilbage til et fantastisk land bruge det franske, vi nu kan – eventuelt også forbedre det.

Ingen grund til hastværk

Der er ikke nogen grund til at haste afsted på en 5 dages tur, hvor I begge to bliver trætte på forhånd. Selvom I er gode til at køre bil, så er det trættende at køre så langt. Brug hellere tiden på at planlægge en længere og endnu mere spændende tur til Frankrig. Campingferien til Frankrig vil blive en succes. Det er der ikke nogen tvivl om. Og det bedste af det hele vil være, at I får tid til at tænke over, hvad I helst vil i Frankrig. Det vil give jer de bedste minder fra en vidunderlig bilferie til Frankrig, hvis I sørger for at planlægge den i tide. Og det kan I begynde på allerede nu. Jo bedre planlagt desto bedre bilferie får I.