Nyt badeværelse til mig

Kl. er 4 om eftermiddagen, og jeg lukker mig ind i lejligheden på Nørrebro. Min kæreste er ikke hjemme endnu. Radioen går for fuldt drøn. Et eller andet stykke jazzmusik med Count Basie. Hvad sker her? Min kæreste lytter aldrig til jazz. Jeg går ind – lidt på vagt. Jeg kigger mig rundt i stuen. Intet at se. Går ud i køkkenet. Jeg ser en halvtom kaffekop på køkkenbordet. Hvem har slået sig ned i min kærestes lejlighed? Jeg går videre ud på toilettet, hvor jeg finder en håndværker i fuld gang med at sætte klinker på væggene.

Nyt københavner-badeværelse

Åh ja, jeg havde glemt det. Min kæreste havde længe ønsket sig at få lavet et nyt badeværelse. Han fortalte mig i sidste uge, at håndværkerne ville starte med det samme. Han havde fundet dem ved at lede efter specialister i badeværelser. Havde brugt lang tid på at søge efter firmaer med speciale i renovering af badeværelser. Han havde også sagt, at jeg ikke skulle komme hjem til ham efter min rejse til Sverige, og at han bor hos mig, mens de arbejder på badeværelset. Det havde jeg fuldstændig glemt. Og her kommer jeg så hjem til ham og finder en håndværker.

Nu havde jeg lige glædet mig til at fortælle min kæreste alt om rejsen. Det gik godt. Jeg får en stilling som læge oppe i det nordlige Sverige. Jeg glæder mig til at starte. Efter nytår.
Vi får et problem med at skulle være kærester på lang afstand af hinanden. Min kæreste har job i København, og nu skal jeg så flytte til Norrbotten. Men vi tager det, som det kommer. Min stilling er en del af min turnus, så jeg skal kun være deroppe i 6 måneder. Det skal nok gå. Men min kæreste har talt lidt om, at han vil flytte ind hos mig, mens jeg er væk, og så leje, sin egen lejlighed ud i de måneder. Det er derfor, at tanken om den renovering af badeværelset er ved at blive realiseret. Renovering af badeværelse tager nemlig noget tid. Og den tid, hvor jeg har været væk, er blevet benyttet til at få opgaven lavet.

Undskyld forskrækkelsen

Jeg taler kort med håndværkeren. Forklarer ham, hvem jeg er. Undskylder over for ham, at jeg forskrækkede ham. Han kunne jo ikke vide, at ejerens kæreste sådan ville dukke op. Jeg går igen. Tager hjem til mig selv. Er glad. Det viser jo, at min kæreste faktisk vil mere, end blot være kæreste med mig. Han har tænkt over tingene, og han har fået sat dem i gang. Han må have vidst, at jeg fik stillingen. Er det hans måde at sige til mig, på at han ikke vil opgive vores forhold. Tværtimod, han vil passe min lejlighed, mens jeg er væk, og samtidigt investerer han i sin egen, så den kan blive lejet ud – eventuelt solgt til en god pris, hvis vi skal giftes, når jeg kommer tilbage fra Sverige? Vi har meget at tale om, når jeg kommer hjem til mig selv. Håber, han er hjemme.