Min uddannelse

For et lille, halvt år siden besluttede jeg mig for, at jeg vil have en stresscoach uddannelse her: https://lifeconsulting.dk/stresscoach-uddannelse. Det kan måske lyde, som om at jeg ikke har vidst, hvad jeg vil, siden jeg kan skrive det ned på en enkelt sætning. Sådan er det bare ikke. Jeg har længe gået og overvejet, hvad for et job jeg vil egne mig til. Og jeg tror, at stresscoach er min metier.

En god lytter

Jeg ved nemlig, at jeg er god til at lytte til mennesker, når de åbner deres inderste tanker for mig. Jeg har en evne til at få dem til at have tillid til mig. Og ja, jeg laver aldrig tillidsbrud. Folk kan stole på mig. Og når de kan det, så har de nemmere ved at tale med mig om ting, som gør dem angste eller kede af det. De kan også fortælle mig om deres forhold til andre mennesker, og hvad de føler for dem.

Et skarpt øre

Samtidigt, så ved jeg, at jeg har et utroligt skarpt øre. Jeg kan simpelthen høre, når et menneske pakker tingene ind i småløgne eller smukke historier. Og det bevirker, at jeg kan spørge direkte ind til deres sandhed. Til deres sande følelser og tanker.
Det kan føre til heftige diskussioner. Men jeg har oplevet, at de fleste sætter pris på at blive konfronteret. De føler på en eller anden vis, at de bliver befriet efter en heftig diskussion, hvor argumenterne er skarpe.

Hvorfor ikke psykolog?

Hvorfor bliver jeg så ikke psykolog, kan du spørge. Det skal jeg sige dig. Jeg har to argumenter. 1: Det tager for lang tid at læse til psykolog, og jeg er ikke helt ung. 2: Stress er en folkesygdom, som ikke venter på, at jeg får læst hundredvis af bøger om psykologi. Der er så mange mennesker, der har brug for hjælp nu.