Charlottenlund vinduespudsning

Ham, jeg er gift med, er egentlig ikke så meget for rengøring, men han gør sig meget andet i forbindelse med de huslige pligter, så jeg tilgiver ham gerne, at han snyder sig fra støvsugning, gulvvask og den slags. Men heldigvis er der en enkelt ting, han nyder at gøre, og det er at pudse vinduer, hvilket han har været i gang med i dag.

Det var en ren fornøjelse at høre ham fløjte lystigt, mens han vaskede vinduerne udvendigt. Det gør ham altid i godt humør, når han er i gang med børste og skraber på vores vinduer, og det er der en naturlig forklaring på.

Sagen er nemlig, at han i sine studieår tjente godt på at være deltidsansat hos en vinduespudser i Charlottenlund. Den gang tog han jobbet udelukkende for pengenes skyld, men han har tit fortalt, at han faktisk kom til at nyde den form for praktisk arbejde.

Og det var nemt for ham at kombinere det arbejde med studierne, fordi han fik frie hænder til selv at bestemme, hvornår på dagen han udførte de opgaver vinduespudsning i København, som hans arbejdsgiver gav ham. Der var mest tale om vinduespudsning på beboelsesejendomme, og der er det nok ligegyldigt, om det udføres om formiddagen eller om eftermiddagen.

Hans arbejde med vinduespolering i København gav et godt tilskud til SU’en, og det har vi haft god gavn af, fordi han afsluttede sine studier uden at have nogen form for studiegæld, hvilket vi bestemt nyder godt af i dag.