Bananfluer

Min kammerat Karsten og jeg har i mange år drømt om at købe vores egen lille sportsbar med fodbold på storskærm, bordtennis, billardbord samt dart. Men disse lokaler hænger ikke på trærene.
D. 12 juli ringer Karsten, og jeg kan høre glæden i hans stemme. Han har fundet de perfekte lokaler.  Vi får booket et møde med ejendomsmægleren ret hurtigt.
Vi kommer ud og ser lokalerne. Vi kan pludselig godt forestå hvorfor det er så billigt. For det er virkelig et meget gammelt og nedslidt lokale. Men da jeg er tømrer og Karsten er murer ser vi straks mulighederne.

Så sker der noget!

Vi får skrevet under og går straks i gang med renovering og indkøb af materialer samt spiritus.
D. 1 oktober åbner vi dørene op. Vi havde en forrygende god aften.
Hele vinteren og foråret går rigtig godt. Det går faktisk så godt, at vi har måtte ansætte 4 bartændere ekstra.
Men da temperaturen uden for stille og roligt steg, begyndte vi at få nogle udfordringer med bananfluer, i sær i baren omkring vores sodavands samt fadølsanlæg.
Vi gjorde vores medarbejder meget opmærksom på hygiejnen og rengøringen af baren.
Vi købte dyre rengøringsmidler for at komme vores bananfluer til livs. Men intet hjalp. Der kom blot flere og flere bananfluer.
En aften jeg selv stod i baren skete der noget som bestemt aldrig må ske.
En af vores gæster kom op i baren kort efter, at hun havde fået sin drinks. Hun gav mig drinksen retur, og sagde at der altså var et dyr i. Jeg kiggede ned i glasset og kunne se at der lå en bananflue i.
Da jeg lukkede baren om morgen, gik jeg strakt på nettet og søgte på bananfluer. Jeg fandt et link hvor der stod, ” Slip af med bananfluer. ” jeg trykkede straks og fandt nummeret til et autoriseret skadedyrsfirma. Nu måtte det være nok. Jeg spurgte om det var muligt at få en omgang bananflue bekæmpelse.
Det var en rigtig flink kvinde jeg talte med i røret, og som kunne sende en teknikker ud til mig allerede dagen efter.
Der kom en rigtigt flink ung fyr ud til mig. Vi gennemgik bygningen og han forklarede mig at grundet åen og skoven i nærheden samt alt det søde saft fra frygter, sodavand og øllen kunne vi ikke undgå at få bananfluer. Vi valgte derfor at lave en fast kontrakt på skadedyr bekæmpelse.
Og her 1 år efter, har vi aldrig problemer mere. Vi slap af med vores bananfluer.  For så snart vi bare observere en lille bananflue, ringer vi straks til skadedyrsfirmaet og dagen efter står teknikeren hos os.  Vi er så tilfredse og lettet. Og fortryder kun, at vi ikke ringede noget før.