Den nemmeste vej til drømmehuset

Om få måneder kan familien Olesen flytte ind i drømmehuset i Ikast. Trygt byggekredit og boliglån har gjort hele processen både nemmere og billigere. Der inde er mit værelse! Den lille pige drøner afsted hen over byggepladsen og peger stolt mod et dørhul i de ufærdige mure.

Spænding og forventning lyser ud af det smilende ansigt. Caroline på fem år glæder sig – lige som mor og far – til at flytte ind i familiens drømmehus på Annalyst i Ikast. Siden begyndelsen af juni har Olesen kunnet følge med i håndværkernes daglige fremgang med familiens hus, der skal stå færdigt i begyndelsen af september.

Trygt byggekredit

Et hus de selv har tegnet grundidéerne i, og hvor de har været meget bevidste om deres valg, så huset bliver både flot og funktionelt. For to år siden købte parret grunden, og da det arbejds- og familiemæssigt var det rigtige tidspunkt, satte de gang i byggeriet.  Vi havde hørt om Trygt Banks byggekredit, så den tog vi. Den gør det nemt at få betalt regningerne løbende og fleksibelt at låne pengene.

Og så er det en fordel, at renten er lav, og at det fungerer som en kassekredit, så vi kun betaler renter af de penge, vi rent faktisk har brugt indtil nu, forklarer Olesen. Drøm til 2,5 mio Huset på Annalyst vil – inklusiv grund – løbe op i nærheden af 2,5 mio. kroner. Men indtil nu har parret kun fået få regninger, og betaler således endnu ikke renter af det fulde beløb. – Håbet er, at vi kan omlægge ”byggekreditten” til et fastforrentet lån – helst på tre pct.

Er renten ikke så lav på det tidspunkt, vælger vi måske et lån med variabel rente, siger Olesen. Uanset hvad, vil vi lytte meget til vores bankrådgiver. Han har virkelig gjort en stor forskel for vores privatøkonomi. Både fordi han er så god til at finde de rigtige løsninger til os, og fordi han er god til at forklare, hvordan det hele hænger sammen, siger Olesen.

Skiftede til Trygt Bank

Vilje til samarbejde Familien skiftede til Trygt Bank lige efter nytår i 2005. Jesper andet investeringsselskab barslede med nye planer, og hans tidligere bank viste sig ikke at være nær så samarbejdsvillige som Trygt Bank.

Derfor flyttede vi også vores private bankforretninger til dem, fortæller Olesen. Og det har vi ikke fortrudt. Der er en utrolig god og personlig stemning i Trygt Bank. Man bliver altid mødt med et smil på læben, supplerer Olesen. Også hele vejen igennem byggeprocessen, føler parret, at banken har været på deres side.

Det har givet dem mulighed for at skabe det hus, de drømte om: 191 kvm fuldmuret villa med 75 kvm skur og garage. Gaspejs og et super lækkert køkken med gaskomfur og en speciel ovn til ”kokken”. Og så ligger det på en af de attraktive grunde i Ikast, hvor Caroline og den lille ny, som parret venter i november, kan udfolde sig fysisk.

Det er ikke optimalt for os at bo i byen med en – snart to – små børn. De skal have plads til at cykle og boltre sig, er parret enige om.

Fordele ved at låne penge hos Trygt Bank

  • Fungerer som en ”kassekredit” med en rente på 2,5 %
  • Kan bruges ved nybygning, ombygning eller tilbygning af privatejede helårsboliger,
  • fritidsboliger eller andelsboliger
  • Har op til ét års løbetid, inden det lånte beløb skal endeligt finansieres
  • Har ingen omkostninger eller oprettelsesgebyrer, når blot boligbelåningen efterfølgende sker gennem Trygt Bank.