En tur til øjenlægen

Jeg vil kalde det et svineheld, at jeg fik at vide, at den offentlige øjenlæges ventetid var 3 måneder. Havde jeg ikke fået den lakoniske melding, havde jeg måske ikke fået konstateret det problem med mine øjne, der i værste vil kunne koste mig synet! Jeg har været til øjenlæge flere gange, men ingen har nogensinde målt det indre tryk i mine øjne.  Jeg anede sgu ikke engang, det kunne være et problem.

Øjenlæge uden ventetid

Nå – men jeg fik altså at vide, at jeg måtte vente 3 måneder på en konsultation, der handlede om, at jeg jævnligt døjede med tørre øjne. Nu er jeg jo ikke fattig, så jeg valgte at bide i det sure æble og tage fat i Øjenhospitalet Danmark for at høre, hvad de kunne tilbyde. Jeg fandt deres hjemmeside: http://ohd.dk/, og jeg må sige, at det ser yderst troværdigt ud. En opringning senere havde jeg en aftale den følgende dag! Sådan!

Glaukoma måske

Det med de tørre øjne skyldtes lidt kalkopbygning i mine tårekanaler, og det fiksede øjenlægen på et øjeblik, men han foretog så også en måling af trykket i mine øjne, og det viste sig, at det var vildt højt! Han forklarede, at et så højt tryk kan medføre uoprettelige skader på synsnerven, hvorfor jeg skulle have en større undersøgelse af min synsnerve ugen efter.

Jeg gik hjem og læste om det på deres hjemmeside, og jeg fandt ud af, det er det samme som grøn stær. Jeg blev sgu lidt ked af det, for det der med at kunne miste synet er altså ikke nogen rar tanke.

Undersøgelse 2 ved øjenlægen

Ved den næste undersøgelse blev jeg udsat for en række testst, der skulle vise, om mit syn ude i siderne var, som det skulle være, ligesom de kiggede med et særligt apparat dybt ind i mit øje for at se på synsnerven. Mine pupiller var udvidede med nogle dråber, og det var en smule ubehageligt, for alt lys var pludselig vildt stærkt.

Nå – men det god evar, at min synsnerve var helt perfekt, og der blev lagt en plan, hvor jeg skulle tjekkes hvert halve år. Hvsi der opstår ændringer, skal jeg have øjendråber mod det.

Åh… Tænk engang hvis det aldrig var opdaget…