Teambuilding

Undervurder ikke værdien

Måske har du en niece eller en nevø, som med begejstring fortæller dig om en dag på arbejdet, hvor de slet ikke lavede deres arbejde. Nej, de var blevet bedt om at deltage i et firmaarrangement, hvor de skulle deltage i noget teambuilding. Du tænker ”Vor herre bevare os”. Du siger det ikke højt. Derimod spørger du som den venlige person, du er indtil, hvad det gik ud på. Du får så at vide, at det gik ud på, at alle på arbejdspladsen blev inddelt i hold, og så skulle de på en slags rundtur til forskellige, ukendte steder i byen. De måtte gerne bruge en GPS, som de fik udleveret. Og når de havde besøgt et sted, så skulle de videre til det næste sted. Det hold, der kom hurtigst igennem ruten, havde vundet. Du tænker ikke mere over det. Emnet keder dig. I er til julefrokost sammen, og du vil gerne have en lidt mere indholdsrig samtale med andre ved bordet.

Begå ikke den fejl

Her begår du en fejl, fordi du ligesom skærer samtalen i stykker. Din nevø eller niece vil nemlig gerne fortælle sig om sin glæde ved sit nye job. Han eller hun vil gerne fortælle dig om, hvor spændende det er at lære nye mennesker at kende. Din søsters barn vil gerne forklare dig, at teambuilding ikke er noget, man bare afviser og tænker ’vor herre bevare os’ om. Det er bare rigtigt svært at forklare, når man er helt ung og nyuddannet, og har fået sit første job. Der går lidt tid, inden man kan fortælle andre – sådan nogle tanter og onkler som dig og mig – hvad teambuilding i virkeligheden handler om. Der går faktisk noget tid, inden det går op for din niece eller nevø, hvad det er, han eller hun har været udsat for.

Lyt efter

Havde du (eller jeg) været lidt mere tålmodig, så kunne det sagtens tænkes, at du fik en meget interessant og uforglemmelig samtale med det unge menneske. Det kan sagtens tænkes, at du ville lære en masse om, hvordan en moderne virksomhed drives i dag. Det kan sagtens tænkes, at du fik nogle gode tips til, hvordan du selv får mere arbejdsglæde ind i den virksomhed, som du selv driver. Faktisk vil jeg vove at påstå, at du selv ville blive inspireret til at få lavet sådan et firmaarrangement for din egen virksomhed. Teambuilding er nemlig ikke kun for store virksomheder – se bare her: https://goteam.dk/teambuilding. Der kan laves arrangementer med fornuftig og udfordrende teambuilding for meget små virksomheder. Der kan fokuseres på sjov teambuilding. Der kan fokuseres på teambuilding, der koncentrerer sig om fysiske aktiviteter og der kan laves teambuilding, hvor intellektet virkelig kommer på prøve.

En dag med teambuilding behøver ikke nødvendigvis foregå i København. Du kan få teambuilding i Ballerup, og du kan få teambuilding på Fyn eller i Jylland, hvis det er der, din virksomhed ligger. Det vigtige er, at du forstår værdien af et godt team og gode arbejdsrelationer i virksomheden. Dine medarbejdere er det største aktiv, du har i virksomheden. Det aktiv skal plejes.